Известие

Collapse
No announcement yet.

Limited superoil?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Limited superoil?

Здравейте, колеги.

Предполагам въпросът ми е дискутиран вече тук, но ми е трудно все още да ровя из форума, та моля да ми отговорите.

От скоро ICS-a на алфата при палене взе да изписва Limited superoil. Чудесно знам какво озачава това на английски (макар да не разбирам защо пък да е супер ) и ми обясниха, че ми напомняло да си сменя маслото. Вярно ли е това?

Действително, човекът, който ми го смени преди няколко месеца не е занулявал нищо и е възможно компютъра да си мисли, че пак е дошъл ред
    Last edited by Bloody Boozer; d.m.y г., 09:33.
    Alfa Romeo 2.4 JTD, 140 HP, 2001
    Fiat Brava 1.9 JTD, 105 HP, 2000
    Ex: Fiat Marea Weekend 2.4 JTD 130 HP, 2000
    Ex: Fiat Punto 1.1, 55 HP, 1996

Ей, много отговори много нещо Колата е с двг 2.4 JTD, 140 HP, 2001, ако това има значение, но се съмнявам.

А също така, някой дали се е сблъсквал с проблема кодиран телефон и има ли представа къде, как и за колко може да се реши?
    Last edited by Bloody Boozer; d.m.y г., 13:28.

Comment

Колега този надпис не съм го виждал никога на алфата си и мисля , че няма какво да се нулира при смяна на маслото ! Не бързай ще ти отговорят ...
      Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Първоначално публикувано от Bloody Boozer Покажи съобщение
        Здравейте, колеги.

Предполагам въпросът ми е дискутиран вече тук, но ми е трудно все още да ровя из форума, та моля да ми отговорите.

От скоро ICS-a на алфата при палене взе да изписва Limited superoil. Чудесно знам какво озачава това на английски (макар да не разбирам защо пък да е супер ) и ми обясниха, че ми напомняло да си сменя маслото. Вярно ли е това?

Действително, човекът, който ми го смени преди няколко месеца не е занулявал нищо и е възможно компютъра да си мисли, че пак е дошъл ред
        Направо си извади щеката за маслото и погледни нивото. Току виж ти гори масло... Пак колкото до тая грешка, сефте я чувам поне аз.

Comment

За климатика ми даде веднъж че има някаква грешка,но това за сефте го чувам.Много ще е интересно някой да сподели има ли чак такива опции в нашият ICS.

Comment

и аз не знам какво е,но се возих в Капа температурата беше +2 и на компа изписа да се внимава че може да има заледени участациот пътя,нашите красавици изписват ли такива работи или само мойта е уникат и нищо не мрънка
            alfa 166jtd@super

Comment

Първоначално публикувано от genko1982 Покажи съобщение
              и аз не знам какво е,но се возих в Капа температурата беше +2 и на компа изписа да се внимава че може да има заледени участациот пътя,нашите красавици изписват ли такива работи или само мойта е уникат и нищо не мрънка
              Колега и аз имах Капа преди една година и да ти кажа наистина ме учудваше колко информация даваше компа , а при алфата май ги няма тези работи !!!
              Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Е то тия съобщения за трафика се получават посредством RDS-а на радиото, колата няма общо. Иначе ICS-а не напомня за ниско ниво или за време за смяна на маслото. Ако ти е ниско нивото ще ти светне ламБата на таблото.
                166 2.4 JTD

Comment

Ами това обяснение ми го даде майсторът, който ми сменя маслото преди няколко месеца, но се е обаждал на свой колега от сервиз на Алфа и от него е излязла тази информация. Иначе по колата ламБи не светят, което е донякъде успокояващо

А за телефона нещо да кажете? Като вкарам карта на Мтел ми изписва Citron Mobile /първото име на Мтел/ и не мога дори да се обадя за да активирам картата, щото тя е Прима.

Comment

Първоначално публикувано от SoHm Покажи съобщение
                    Е то тия съобщения за трафика се получават посредством RDS-а на радиото, колата няма общо. Иначе ICS-а не напомня за ниско ниво или за време за смяна на маслото. Ако ти е ниско нивото ще ти светне ламБата на таблото.
                    Тия съобщения си ги дава инфоцентъра на Капата.
                    Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

с две думи капата е по умна
                      alfa 166jtd@super

Comment

с две думи капата е по умна
                        Или по скоро направена за малоумни. То много трудно да ти проблесне в главата, че в зимни условия може пътя да е заледен или по-хлъзгав. Или пък да ти напомня някой за маслото да си го провериш понеже може да си гороломник и да не се досещаш, че това сам периодично трябва да си го правиш, а не да караш като италианец.

Comment

Същото изписва и при 147,когато е под 3 излиза съобщението и една снежинка стои постоянно на бордовия,странно че при 166 го няма.
                          По темата не мога да дам мнение ,такова нещо и аз за сефте чувам.
                          Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

нали от всеки автомобил търсиме глезотиики,по твоита логика защо има и ел. стъкла като българина може и с ръчка.нищо лично да не се засегнеш колега
                            alfa 166jtd@super

Comment

нали от всеки автомобил търсиме глезотиики,по твоита логика защо има и ел. стъкла като българина може и с ръчка.нищо лично да не се засегнеш колега
                              Това не е глезотийка което ми обясни по-горе. Ел. стъклата и глупавите съобщения нямат нищо общо. Глезотийка е да имам подгрев на седалките, камера за задно виждане, навигация, ел. седалки и тн. Примерно Фиат Стило има "екстра" ако не ти е затворен добре багажника колата гасне...Е ако нещо си счупил и не може го оправиш на момента, ко правим? Такиа "екстри" Бог ме опазил от тях.

Comment

Working...
                              X